Șeful FSB acuză implicarea serviciilor secrete ucrainene în atacul de la sala de concerte din Moscova

Șeful FSB acuză implicarea serviciilor secrete ucrainene în atacul de la sala de concerte din Moscova

Alexander Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a declarat că serviciile de informații militare ucrainene au fost direct implicate în atacul armat de la sala de concerte din apropierea Moscovei, care a avut loc în luna martie și în urma căruia au fost ucise peste 140 de persoane. Declarația a fost făcută în contextul unei investigații în curs de desfășurare, conform agenției de presă de stat TASS. Bortnikov a acuzat, de asemenea, alianța militară NATO de facilitarea transferului de mercenari și militanți din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Afganistan în Ucraina, pentru a lupta împotriva forțelor rusești.

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru masacrul din sala de concerte, iar oficialii americani au indicat că atacul a fost comis de ramura afgană a rețelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a respins acuzațiile de implicare în atac. Bortnikov a menționat că atât Statul Islamic Khorasan, cât și serviciile de informații militare ucrainene, au avut roluri în coordonarea atacului, conform declarațiilor sale citate de TASS.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;