Confruntări violente la meciul Dinamo-UTA: Șeful galeriei CSA Steaua și alți suporteri, sub lupa legii

Confruntări violente la meciul Dinamo-UTA: Șeful galeriei CSA Steaua și alți suporteri, sub lupa legii

Incidente grave au umbrit partida de fotbal dintre Dinamo București și UTA Arad, desfășurată pe 8 martie, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”. Conform autorităților, un grup de suporteri ai echipelor implicate a recurs la acte de violență, inclusiv utilizarea de materiale pirotehnice interzise, ceea ce a dus la încăierare și tulburarea ordinii publice.

Șeful galeriei CSA Steaua, Andrei Florescu, a fost plasat în arest la domiciliu în urma evenimentelor, în timp ce alți trei membri ai galeriilor Dinamo și CSA Steaua sunt cercetați sub control judiciar. Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat că șapte membri ai galeriilor sunt urmăriți penal, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă pentru patru dintre aceștia și control judiciar pentru alți trei.

Înaintea meciului, care a început la ora 19:50, suporterii s-au confruntat violent, implicându-se într-o bătaie generală pe terenul de joc și aruncând cu torțe și alte obiecte pirotehnice. Printre cei acuzați se numără indivizi care au îndemnat la violență, au aruncat cu materiale pirotehnice și s-au angajat în confruntări fizice cu suporterii echipei adverse.

Procurorii au subliniat gravitatea faptelor comise, evidențiind pericolul public și periculozitatea inculpaților, cunoscuți organelor de ordine ca fiind deosebit de violenți. Decizia instanței de a plasa anumiți suspecți în arest la domiciliu și sub control judiciar a fost contestată de Parchet, care consideră că măsurile preventive sunt insuficiente în raport cu gravitatea infracțiunilor.

Acest incident vine în contextul în care violența în rândul suporterilor de fotbal a devenit o problemă recurentă, autoritățile străduindu-se să găsească soluții pentru a asigura desfășurarea în siguranță a evenimentelor sportive.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;