Monica Iacob Ridzi, reabilitată judecătorește de ÎCCJ

Monica Iacob Ridzi, reabilitată judecătorește de ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, în legătură cu condamnarea de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul "2 Mai". Decizia instanței supreme, care nu este încă definitivă, va avea drept consecință ștergerea condamnării din cazierul judiciar al fostului ministru, precum și încetarea decăderilor, interdicțiilor și incapacităților care decurgeau din condamnarea inițială.

Monica Iacob Ridzi a fost eliberată condiționat în noiembrie 2017, după ce a executat doi ani și opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare. În timpul detenției, ea a semnalat în repetate rânduri condițiile grele din penitenciar și problemele de sănătate cu care se confrunta.

Reabilitarea judecătorească este un proces prin care consecințele unei condamnări penale sunt înlăturate, oferind persoanei condamnate oportunitatea de a se reintegra în societate. Pentru a obține reabilitarea, sunt necesare îndeplinirea unor condiții specifice, inclusiv executarea completă a pedepsei, comportamentul bun și îndeplinirea obligațiilor civile.

În cazul în care hotărârea de reabilitare devine definitivă, Monica Iacob Ridzi va putea să se bucure de radierea condamnării din cazierul judiciar și restabilirea drepturilor pierdute prin condamnare, facilitându-i astfel reintegrarea socială și profesională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;