Corupție la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău: Doi angajați reținuți de DNA

Corupție la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău: Doi angajați reținuți de DNA

Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău se confruntă cu acuzații grave de corupție, după ce DNA i-a reținut pentru presupusa lor implicare într-un caz de luare de mită. Dragoș-Constantin Alexa, șeful serviciului tehnic, administrativ și aprovizionare, și Doru-Ion Pralea, economistul spitalului, sunt acuzați că au cerut o sumă de 20.000 de lei de la un om de afaceri, pentru a-i favoriza interesele într-un contract de întreținere și igienizare a instituției.

Incidentul a avut loc în luna februarie 2024, când cei doi ar fi primit o primă tranșă de 1.000 de euro fiecare, din suma totală pretinsă. Se pare că banii au fost solicitați pentru a asigura semnarea rapidă a unui act adițional la contractul existent, precum și pentru a grăbi procesul de recepție a lucrărilor și de plată a facturilor pentru serviciile prestate.

Procurorii DNA au efectuat percheziții în patru locații din municipiul Bacău, inclusiv la sediul spitalului, pentru a aduna dovezi în acest caz. În urma reținerii, Alexa și Pralea urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău pentru a se decide dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile. Omul de afaceri implicat a fost, de asemenea, pus sub control judiciar pentru 60 de zile și este cercetat pentru dare de mită. În plus, procurorii au dispus sechestrarea sumei de bani implicate în infracțiune, pentru a asigura posibila confiscare specială a acesteia.

Acest caz subliniază eforturile continue ale autorităților de a combate corupția din instituțiile publice și reamintește că nimeni nu este mai presus de lege. Urmăriți-ne pentru a afla ultimele actualizări despre acest subiect.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;