Primăria Capitalei și Poliția Locală în atenția DNA: Amenda de 35 de milioane de euro stârnește controverse

Primăria Capitalei și Poliția Locală în atenția DNA: Amenda de 35 de milioane de euro stârnește controverse

Primăria Municipiului București și Poliția Locală se află sub lupa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unei ample acțiuni de control ce a avut loc recent. Conform informațiilor obținute, DNA a efectuat ridicări de documente la sediul Primăriei Capitalei, precum și la Poliția Locală, acțiune ce nu a fost catalogată drept percheziție, ci mai degrabă o colectare de dovezi legate de posibile fapte penale.

Controversele au început să apară după ce Poliția Locală, sub noua conducere a lui Valentin Stroe, a impus o amendă record de 35 de milioane de euro proprietarilor unui teren din Parcul IOR, teren retrocedat și pe care au fost eliminate spații verzi. Amenda a fost fundamentată pe baza Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a confirmat ridicarea documentelor de către DNA, menționând că acestea sunt legate de activitatea Poliției Locale și că faptele investigate sunt din timpul mandatului său. Deși nu a oferit detalii specifice, a recunoscut că situația este una delicată.

Pe lângă amenda aplicată, care a generat o dispută legală între proprietarii terenului și Primăria Capitalei, Nicușor Dan a subliniat necesitatea unei reforme în cadrul Poliției Locale. Această nevoie de schimbare a fost evidențiată prin numirea lui Valentin Stroe, cu experiență în Jandarmerie, la conducerea instituției, în speranța că va aduce o îmbunătățire a activității în domeniul ordinii publice.

Momentan, amenda este subiectul unei contestații în instanță, iar Primăria Capitalei se pregătește să-și apere poziția. În acest context tensionat, DNA continuă să monitorizeze situația, iar publicul așteaptă clarificări cu privire la desfășurarea evenimentelor și la implicațiile acestora asupra administrației locale.

Urmăriți-ne pentru actualizări și informații de ultimă oră.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;