Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, în Focul Acuzațiilor DNA pentru Abuz în Serviciu

Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, în Focul Acuzațiilor DNA pentru Abuz în Serviciu

Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov din partea USR, împreună cu șefa Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC), Cristina Manolache, se confruntă cu acuzații grave de abuz în serviciu, conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Într-un caz care a captat atenția opiniei publice, cele două oficialități sunt suspectate că au permis utilizarea nelegală și gratuită a spațiului „Catacombe Brașov”, proprietate a Primăriei, de către o asociație pentru evenimente diverse.

Conform DNA, în intervalul 1 aprilie - 10 august 2021, fără aprobarea Consiliului Local și contravenind atribuțiilor de serviciu, Boghiu și Manolache au facilitat accesul asociației la imobil, cauzând un prejudiciu semnificativ bugetului local, estimat la 304.010 lei. Acest act a adus, în mod simultan, un beneficiu nejustificat asociației în cauză.

În fața acestor acuzații, Flavia Boghiu a reacționat prompt pe rețelele sociale, declarându-și nevinovăția și angajându-se să colaboreze cu autoritățile pentru o rezolvare rapidă a situației. Mai mult, viceprimarul USR a exprimat că, în cazul în care va fi trimisă în judecată, va renunța la poziția sa în administrația locală, precum și la toate funcțiile deținute în cadrul USR.

Această dezvoltare vine într-un moment în care încrederea publică în integritatea funcționarilor este esențială pentru funcționarea eficientă a instituțiilor statului. Ancheta DNA este în derulare, iar consecințele acestui caz ar putea avea impact asupra viitoarelor politici de administrare a proprietăților publice și a transparenței în cadrul autorităților locale.

Urmăriți-ne pentru actualizări și dezvoltări ulterioare în acest caz.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;