Trei urși tineri împușcați în Miercurea Ciuc după ce au pus în pericol localnicii

Trei urși tineri împușcați în Miercurea Ciuc după ce au pus în pericol localnicii

Trei urși care au intrat în repetate rânduri în intravilanul municipiului Miercurea Ciuc au fost împușcați în noaptea de marți spre miercuri. Autoritățile locale au luat această decizie după ce eforturile de a-i alunga sau captura au eșuat, iar animalele au reprezentat un real pericol pentru locuitori. Viceprimarul Bors Bela a explicat că urșii, tineri de aproximativ trei ani și recent separați de mama lor, au fost crescuți să se hrănească din tomberoane și curțile oamenilor, ceea ce a dus la comportamentul lor problematic.

Intervențiile echipajelor de poliție, jandarmerie și ambulanță nu au fost suficiente pentru a îndepărta urșii, care au continuat să caute hrană în apropierea locuințelor. În cele din urmă, după peste două ore de acțiuni eșuate de alungare, s-a luat decizia de împușcare a celor trei urși. Viceprimarul a subliniat dificultatea deciziei și impactul emoțional al acesteia, dar a accentuat că siguranța cetățenilor a fost prioritară.

Numărul crescut al urșilor în zonă a determinat emiterea frecventă de mesaje RO-Alert către localnici, iar autoritățile consideră necesară o legislație mai strictă pentru gestionarea prezenței urșilor în zonele urbane. Jandarmeria Harghita a raportat peste 100 de apeluri la 112 în acest an pentru îndepărtarea urșilor din zone locuite, 13 dintre acestea doar în ultima săptămână.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;