Conflict politic în Vâlcea: Acuzații de racolare a primarilor și plângere penală anunțată de liderul PNL

Conflict politic în Vâlcea: Acuzații de racolare a primarilor și plângere penală anunțată de liderul PNL

Într-un context politic tensionat, filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal (PNL) se confruntă cu acuzații serioase la adresa liderului social-democrat din județ, Constantin Rădulescu. Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a anunțat că va depune o plângere penală împotriva acestuia, susținând că fonduri publice au fost utilizate pentru a influența primari liberali să se alăture Partidului Social Democrat (PSD).

Conform declarațiilor lui Buican, primarii care au trecut de la PNL la PSD au beneficiat de sume semnificativ mai mari de la Consiliul Județean, ceea ce sugerează existența unor înțelegeri prealabile cu scopul racolării acestora. Acuzațiile se îndreaptă și împotriva primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, pe care Buican îl numește "Vecinul Mircia" și îl acuză de complicitate.

Nemulțumirea liderului PNL Vâlcea este amplificată de lipsa de încredere în eficiența parchetelor locale, motiv pentru care alege să sesizeze Parchetul General. În ultima vreme, un număr de 17 primari din județ, dintre care 13 liberali, și-au exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat sub egida PSD, iar liderul PSD Vâlcea a indicat că și alți cinci primari ar putea urma acest exemplu.

Aceste mișcări politice vin în contextul în care viceprimarul PNL din Râmnicu Vâlcea a făcut un apel public, promițând un premiu de 10.000 de euro pentru cei care reușesc să convingă oamenii să se alăture partidului, un demers ce a stârnit, de asemenea, controverse.

Situația din Vâlcea ridică întrebări privind integritatea procesului politic și folosirea resurselor publice, iar plângerea penală anunțată de Cristian Buican ar putea aduce noi dezvăluiri în această dispută politică locală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;