Agresiune șocantă la Cantonamentul de Gimnastică din Reșița: Minor de etnie maghiară, victimă a violențelor între colegi

Agresiune șocantă la Cantonamentul de Gimnastică din Reșița: Minor de etnie maghiară, victimă a violențelor între colegi

Recent, un caz revoltător de agresiune a avut loc în cadrul lotului masculin de gimnastică la juniori, în timpul unui cantonament la Reșița. Un băiat de 15 ani, de etnie maghiară, a fost supus unor acte de violență și umilință de către doi colegi de echipă, un incident care a stârnit indignare și a atras atenția autorităților și a liderilor politici.

Conform surselor, în timpul unei petreceri neautorizate cu alcool și țigări, tânărul gimnast a fost legat de un calorifer, tuns și dezbrăcat, forțat să consume alcool și supus la acte degradante, inclusiv mimarea unui act sexual. Tragedia s-a petrecut în absența unei intervenții din partea celor prezenți, iar când victima a reușit să scape, a fugit acasă la Lugoj pentru a-și informa părinții.

Poliția din Caraș-Severin s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate, cercetările fiind în curs pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului și a lua măsurile legale necesare.

Reacția comunității a fost una de condamnare fermă, cu liderul UDMR Kelemen Hunor și fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, exprimându-și dezgustul față de actele de violență și atribuindu-le unor discursuri de ură din sfera politică. Kelemen Hunor a subliniat că „cei responsabili trebuie pedepsiți” și că „nimeni nu trebuie să tacă”, în timp ce Eduard Novak a atras atenția asupra influenței negative a unor mesaje politice extremiste asupra tinerilor.

Acest incident subliniază necesitatea unei atitudini de zero toleranță față de discriminare și violență, precum și importanța educației și a respectului reciproc în sport și în societate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;