Caz șocant în Constanța: Învățătoare cercetată penal pentru agresiuni verbale și fizice asupra elevilor

Caz șocant în Constanța: Învățătoare cercetată penal pentru agresiuni verbale și fizice asupra elevilor

În orașul Constanța, comunitatea școlară este zguduită de un caz alarmant de comportament abuziv în mediul educațional. O învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” este subiectul unei anchete penale după ce a fost acuzată că a agresat fizic și verbal mai mulți elevi, inclusiv o fetiță de 7 ani. Incidentele au fost raportate inițial pe 10 ianuarie, iar poliția a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Părinții elevilor afectați, majoritatea de etnie turcă, au încercat în repetate rânduri să obțină înregistrările video din clasă, dar directoarea instituției a refuzat să le furnizeze. În lipsa acestor dovezi, unii părinți au recurs la utilizarea microfoanelor pentru a înregistra abuzurile verbale ale învățătoarei, care a fost surprinsă numind copiii „nesimțiți”, „bolnavi” și „tâmpiți”.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat măsuri, anunțând o cercetare disciplinară a învățătoarei. În plus, înregistrările audio-video au fost puse la dispoziția autorităților de către directorul școlii. În urma presiunii publice și a dovezilor incriminatorii, învățătoarea și-a prezentat demisia, care urmează să fie efectivă începând cu data de 27 martie 2024.

Acest caz subliniază importanța monitorizării comportamentului cadrelor didactice și a reacției prompte a instituțiilor de învățământ în situații de abuz. Totodată, evenimentele recente din Constanța deschid discuții despre necesitatea implementării unor măsuri mai stricte de protecție a copiilor în mediul școlar.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;