Tragedia de pe platoul "Rust": Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, găsită vinovată de omor prin imprudenţă

Tragedia de pe platoul "Rust": Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, găsită vinovată de omor prin imprudenţă

Într-un caz care a șocat industria cinematografică și a ridicat întrebări serioase despre măsurile de siguranță pe platourile de filmare, armuriera Hannah Gutierrez-Reed a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă în legătură cu incidentul tragic de pe platoul filmului western "Rust". Incidentul a avut loc în octombrie 2021, când actorul Alec Baldwin a împușcat mortal directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, după ce a fost înmânată o armă care trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe.

Procurorii au acuzat-o pe Gutierrez-Reed de neglijență repetată, punând accent pe eșecurile de siguranță constante care au dus la acest deznodământ tragic. În timpul procesului, s-a dezvăluit că armuriera nu a fost prezentă în momentul pregătirii scenei respective și că a lăsat cele aproximativ 20 de arme folosite de producție nesupravegheate. Mai mult, procurorul Kari Morrissey a subliniat că Gutierrez-Reed nu a verificat corespunzător muniția, comparând situația cu un joc de ruletă rusească.

Deși juriul a găsit-o nevinovată pe Gutierrez-Reed în privința acuzațiilor legate de consumul de cocaină în afara orelor de lucru, verdictul privind omorul prin imprudență rămâne un moment semnificativ în ceea ce privește responsabilitățile și practicile de siguranță din industria filmului. Sentința ei va fi stabilită în luna următoare și ar putea însemna până la 18 luni de închisoare.

Alec Baldwin, care a fost și producător al filmului "Rust", este de asemenea acuzat de omor prin imprudență, cu procesul său așteptat să aibă loc în iulie. Între timp, filmările au fost reluate și finalizate în Montana, cu Matthew Hutchins, văduvul Halyna Hutchins, în rol de producător executiv. La sfârșitul anului 2022, Matthew Hutchins a renunțat la procesul civil împotriva lui Baldwin, în urma unei înțelegeri nedivulgate.

Acest caz subliniază importanța supravegherii stricte și a respectării procedurilor de siguranță în orice producție cinematografică și reamintește de riscurile pe care le implică neglijența în această industrie.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;