Schimbare Istorică: Stema Bucureștiului va fi Actualizată pentru a Corecta o Eroare de Peste 150 de Ani

Schimbare Istorică: Stema Bucureștiului va fi Actualizată pentru a Corecta o Eroare de Peste 150 de Ani

București, capitala României, se pregătește pentru o schimbare semnificativă în simbolistica sa oficială. După mai bine de un secol și jumătate, stema orașului va fi modificată pentru a corecta o eroare istorică legată de reprezentarea Sfântului Dimitrie, protectorul orașului.

Conform documentelor oficiale, eroarea datează din anul 1864 când, în mod eronat, a fost aleasă icoana Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, pentru a reprezenta orașul, în locul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Această confuzie a persistat până în prezent, inclusiv în Hotărârea de Consiliu General din 1993, care nu a abordat și corectat problema.

În contextul apropiat al aniversării a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București, autoritățile locale, împreună cu Biserica Ortodoxă Română, au inițiat demersuri pentru actualizarea stemei. Proiectul, inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, prevede înlocuirea imaginii eronate cu o icoană aprobată de Comisia de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române, care va reprezenta în mod corect pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Această schimbare nu va afecta celelalte elemente de identitate ale Capitalei, menținându-se heraldica, simbolurile și mesajul orașului, așa cum au fost adoptate inițial. Modificarea stemei este un pas important în respectarea tradițiilor și a valorilor istorice și spirituale ale Bucureștiului, oferind o imagine autentică a orașului atât pentru locuitorii săi, cât și pentru vizitatori.

Se așteaptă ca proiectul de hotărâre să fie discutat și aprobat în următoarea ședință a Consiliului General al Capitalei, marcând astfel un nou capitol în istoria orașului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;