România, Farul Ghidajului pentru Republica Moldova pe Drumul European

România, Farul Ghidajului pentru Republica Moldova pe Drumul European

România își reafirmă rolul de susținător principal al Republicii Moldova pe calea integrării europene, declară Nicolae Ciucă, președintele PNL și liderul Senatului. Într-o serie de evenimente și declarații publice, Ciucă a subliniat angajamentul neclintit al României față de vecinii săi de peste Prut, în contextul unei Europe aflate în schimbare și a provocărilor de securitate regionale.

La aniversarea unirii Basarabiei cu România, Ciucă a transmis un mesaj puternic de fraternitate și sprijin, numind Bucureștiul "farul care ghidează Chișinăul în revenirea în lumea civilizată și ieșirea din sfera de influență a Moscovei". Acesta a reamintit de semnificația istorică a unirii și a votului Sfatului Țării din 1918, care a marcat începutul reîntregirii naționale.

În cadrul Forumului Moldova - România: Capital Bridges, Ciucă a adus în discuție consolidarea legăturilor economice și interconectarea piețelor de capital dintre cele două țări. A evidențiat creșterea semnificativă a schimburilor comerciale și investițiilor românești în Republica Moldova, precum și asistența acordată în domeniul energetic.

Președintele Senatului a punctat că România va continua să sprijine Republica Moldova în obținerea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană și va susține deschiderea negocierilor de aderare. Ciucă a reiterat importanța valorilor europene de stabilitate și dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova.

Într-o Europă aflată într-o continuă transformare și confruntată cu noi provocări de securitate, mesajul liderului liberal este unul de solidaritate și de încredere în parcursul european al Republicii Moldova, sub ghidajul strâns al României.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;