Bucureștiul se modernizează: Sosirea troleibuzelor noi Solaris marchează o nouă eră în transportul public urban

Bucureștiul se modernizează: Sosirea troleibuzelor noi Solaris marchează o nouă eră în transportul public urban

Bucureștiul face un pas important spre modernizarea transportului public cu sosirea primelor troleibuze Solaris, după mai bine de două decenii de așteptare. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat cu entuziasm că primele șapte vehicule electrice au ajuns la Depoul STB de la Bujoreni, deschizând calea pentru o flotă de 100 de troleibuze noi, care vor fi livrate treptat până în vara acestui an.

Aceste troleibuze moderne, fabricate în Polonia, reprezintă o investiție majoră în infrastructura urbană și promit să îmbunătățească experiența călătorilor pe linia 61, care leagă Cartierul Militari de Piața Rosetti. Cu o capacitate de 90 de pasageri și dotate cu aer condiționat, rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, podea coborâtă și prize USB, noile troleibuze sunt proiectate pentru confort și accesibilitate.

O caracteristică inovatoare a acestor vehicule este capacitatea de a opera ca autobuze atunci când sunt deconectate de la rețeaua de alimentare, având o autonomie impresionantă de 20-25 de kilometri. Aceasta le permite să continue traseul chiar și pe porțiuni neelectrificate, o flexibilitate necesară într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul.

Finanțarea pentru această achiziție provine din fonduri nerambursabile ale Administrației Fondului pentru Mediu, subliniind angajamentul orașului pentru un transport mai ecologic și mai eficient. Valoarea totală a contractului se ridică la 290 de milioane de lei, plus TVA, o investiție substanțială care va aduce beneficii pe termen lung.

Pe măsură ce Bucureștiul se pregătește să primească întreaga flotă de troleibuze Solaris, cetățenii se pot aștepta la o îmbunătățire semnificativă a serviciilor de transport public, un pas necesar spre un viitor mai verde și mai conectat.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;