ASF Introduce Măsuri de Urgență pentru Reducerea Costurilor RCA

ASF Introduce Măsuri de Urgență pentru Reducerea Costurilor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o serie de discuții cu reprezentanții transportatorilor și asigurătorilor pentru a aduce soluții la problemele legate de polițele de asigurare RCA. În urma acestor întâlniri, ASF a anunțat un set de măsuri care vizează atât reducerea prețurilor pentru asigurații cu risc ridicat, cât și facilitarea accesului la asigurări.

Printre soluțiile propuse se numără posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA atunci când autovehiculul nu este utilizat, cu prelungirea corespunzătoare a valabilității acestuia, precum și efectuarea plății primei RCA în rate. De asemenea, se are în vedere revizuirea modalității de stabilire a tarifului de primă RCA pentru contractele încheiate pe perioade mai mici de 12 luni, astfel încât să nu mai existe diferențe semnificative între polițele anuale și cele pe termen scurt.

ASF împreună cu Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) analizează și soluții pentru statutul asiguratului cu risc ridicat, în special pentru transportatorii de mărfuri, pentru a le oferi acces la tarife echilibrate. Aceste măsuri sunt menite să diminueze efortul financiar al posesorilor de polițe RCA și să aducă un echilibru în piața asigurărilor.

Discuțiile și consultările vor continua în zilele următoare pentru a consolida un pachet de măsuri aplicabile imediat, care să adreseze problemele semnalate de transportatori. ASF subliniază importanța dialogului și a soluțiilor sustenabile pe termen lung, care să prevină situații precum falimente ale asigurătorilor din cauza tarifelor subdimensionate.

În contextul acestor schimbări, este esențial ca toate părțile implicate să colaboreze pentru a găsi cele mai bune soluții pentru industria de transport și pentru piața de asigurări RCA din România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;