Investigații DNA și Cheltuieli Discreționare: Primarul Bacăului și Guvernul în Atenția Autorităților

Investigații DNA și Cheltuieli Discreționare: Primarul Bacăului și Guvernul în Atenția Autorităților

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, se confruntă cu statutul de suspect într-un dosar DNA privind atribuirea unui apartament de serviciu. În paralel, un raport al Curții de Conturi a dezvăluit că majoritatea bugetului Fondului de Rezervă Bugetară a fost cheltuită discreționar de către Guvernul Ciolacu în 2022.

Lucian Viziteu, membru al USR, se află în centrul unei investigații legate de un apartament de serviciu de peste 100 mp, situat în centrul orașului Bacău, ocupat de o angajată a primăriei. Acesta a declarat pe rețelele de socializare că așteaptă o rezolvare rapidă a situației și sugerează că această dezvăluire ar putea avea legătură cu începerea perioadei electorale.

Într-un context mai larg, Curtea de Conturi a identificat o problemă de transparență în cheltuirea fondurilor guvernamentale. Raportul pe anul 2022 indică faptul că peste 80% din Fondul de Rezervă Bugetară a fost distribuit în mod discreționar de către premier, o practică care a generat dificultăți, în special în sistemul de sănătate.

Aceste dezvăluiri pun în lumină provocările cu care se confruntă administrația publică în România, subliniind necesitatea unei transparențe sporite și a integrității în gestionarea fondurilor publice și a proprietăților statului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;