Patronul Gersim, Daniel Ștefănescu, Investigat într-un Amplu Dosar de Înșelăciune Imobiliară

Patronul Gersim, Daniel Ștefănescu, Investigat într-un Amplu Dosar de Înșelăciune Imobiliară

Omul de afaceri Daniel Ștefănescu, cunoscut pentru conducerea firmei Gersim, unul dintre principalii importatori de dispozitive mobile din România, se confruntă acum cu acuzații serioase într-un caz de înșelăciune imobiliară. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis recent plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în contextul unui scandal ce implică complexele rezidențiale White Tower și City Gate din Ploiești.

Ancheta procurorilor prahoveni a dezvăluit că Ștefănescu, în asociere cu un antreprenor din construcții, ar fi fost implicat în vânzarea repetată a acelorași apartamente către mai mulți cumpărători. Această schemă de înșelăciune a creat un prejudiciu semnificativ, estimat la aproximativ 2 milioane de euro.

Pe lângă Ștefănescu, mai multe persoane, inclusiv avocați și notari, sunt suspectate de complicitate în acest caz. Anchetatorii au identificat și alte victime ale înșelăciunii, iar suma totală a prejudiciului se ridică la peste 1 milion de euro. În plus, angajați ai Primăriei Ploiești sunt cercetați sub acuzația de abuz în serviciu, fals intelectual și complicitate la înșelăciune.

Situația este complicată și pentru dezvoltatorii imobiliari implicați, unii dintre aceștia aflându-se deja în arest preventiv sau arest la domiciliu. În timp ce decizia instanței nu este definitivă, cazul a stârnit deja un val de reacții în rândul opiniei publice și arată o dată în plus necesitatea unei supravegheri atente a tranzacțiilor imobiliare și a rolului pe care îl joacă profesioniștii juridici în astfel de procese.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;