Detalii noi în cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor

Detalii noi în cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor

Comunitatea din Gura Vadului și întreaga țară sunt încă sub impactul tragicului eveniment care a avut loc la Ferma Dacilor, unde un incendiu a curmat viețile a opt persoane în ziua de 26 decembrie. În urma incidentului, ancheta a scos la iveală mai multe nereguli și a pus sub semnul întrebării eficiența sistemului de prevenire și combatere a incendiilor.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a respins acuzațiile de vinovăție în legătură cu promovarea complexului turistic, în ciuda relației sale de prietenie de lungă durată cu patronul acestuia. El a subliniat că activitatea sa profesională nu ar trebui pusă sub semnul întrebării pe baza acestui incident și a refuzat ideea demisiei, menționând creșterea semnificativă a performanței ANPC sub conducerea sa.

Pe de altă parte, o funcționară de la Primăria comunei Gura Vadului a fost plasată sub control judiciar, fiind suspectată de abuz în serviciu și fals intelectual pentru eliberarea autorizațiilor de construcție fără a efectua verificările necesare. Fostul și actualul primar al comunei sunt, de asemenea, cercetați sub aceeași măsură preventivă.

Cauza incendiului este încă în curs de investigare, dar primele indicii sugerează că o defecțiune electrică ar fi putut genera tragedia. Patronul complexului, Cornel Dinicu, se află în arest preventiv, fiind acuzat de distrugere din culpă.

Acest caz a atras atenția asupra importanței respectării normelor de siguranță și a necesității unui control riguros al autorităților competente. În timp ce familiile victimelor caută răspunsuri și dreptate, întreaga societate este chemată să reflecteze la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea unor astfel de dezastre în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;