Rezultate parțiale alegeri locale 2024: PNL și PSD împart victoriile în orașele mari

Rezultate parțiale alegeri locale 2024: PNL și PSD împart victoriile în orașele mari

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale din 2024 indică o serie de victorii pentru candidații Partidului Național Liberal (PNL) și ai Partidului Social Democrat (PSD) în orașele mari ale României. George Scripcaru (PNL) a câștigat Primăria Brașovului, devansându-l pe actualul primar, Allen Coliban. În Tulcea, Ilie Ștefan (PNL), actualul primar, a câștigat un nou mandat, iar Horia Teodorescu (PSD) a fost reales președinte al Consiliului Județean Tulcea. Vergil Chițac, de asemenea membru PNL, și-a asigurat încă un mandat de primar în Constanța, iar Florin Mitroi (PNL) a câștigat președinția Consiliului Județean Constanța.

La Brăila, Viorel Marian Dragomir (PSD) a fost reconfirmat în funcția de primar, în timp ce Francisk-Iulian Chiriac (PSD) a câștigat un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Brăila. În Alba Iulia, Gabriel Pleșa (PNL) a obținut un nou mandat de primar, în ciuda acuzațiilor de plagiat care i-au umbrit campania. Doru Dăncuş (PSD) a anunțat victoria în cursa pentru Primăria Baia Mare, iar la Târgoviște, Cristian Daniel Stan (PSD) a fost reales primar.

Ion Doldurea (PSD) a obținut un nou mandat la Caracal, în ciuda scandalului în care a fost implicat fiul său, patronul unei stații GPL unde s-a produs o explozie tragică. În Miercurea-Ciuc, Korodi Attila (UDMR) și-a continuat mandatul de primar, iar Bíró Barna Botond (UDMR) a devenit președinte al Consiliului Județean. Ionel Ciunt (PSD) a fost reales primar în Zalău, iar în alte orașe precum Toplița și Gheorgheni au fost aleși noi primari.

Aceste rezultate parțiale reflectă o competiție strânsă între principalele partide politice din România, cu schimbări de primari în unele orașe și reconfirmări în altele, arătând o diversitate politică la nivel local.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;