România și Viitorul Zonei Schengen: Declarațiile Ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu

România și Viitorul Zonei Schengen: Declarațiile Ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu

România este pe cale să devină un factor de stabilitate în spațiul Schengen, conform declarațiilor recente ale Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Înaintea reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), Predoiu a evidențiat importanța unei integrări complete a României în zona Schengen, menționând că situația actuală, de integrare parțială, nu este corectă.

Predoiu a subliniat progresele realizate de România, inclusiv aderarea la Schengen cu frontierele aeriene și maritime în decembrie anul trecut, și a insistat asupra necesității de a continua această evoluție. Cu o experiență solidă în gestionarea migrației și protecția frontierelor, România este pregătită să împărtășească expertiza sa și să contribuie la consolidarea Uniunii Europene și a zonei Schengen.

În plus, Ministrul de Interne a menționat colaborarea cu Austria și alte state membre în vederea întăririi frontierelor și a combaterii migrației ilegale. Un proiect pilot implementat a avut rezultate pozitive, reducând migrația ilegală spre zero, și se va continua în această direcție.

În cadrul reuniunii JAI, miniștrii vor discuta despre starea generală a spațiului Schengen și evaluarea Frontex, agenția UE pentru paza de frontieră și paza de coastă. România, demonstrând angajamentul său față de valorile europene și cooperarea internațională, își continuă parcursul spre o integrare deplină în spațiul Schengen.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;