Siegfried Mureșan despre lupta împotriva extremismului și viitorul relațiilor UE cu Moldova și România

Siegfried Mureșan despre lupta împotriva extremismului și viitorul relațiilor UE cu Moldova și România

În contextul actual al tensiunilor geopolitice și a influenței crescânde a propagandei, Siegfried Mureșan, vicepreședintele Partidului Popular European (PPE), a vorbit deschis despre provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană și în special despre riscurile extremismului, relațiile UE cu Republica Moldova și perspectivele României în cadrul structurilor europene și NATO.

Într-o serie de interviuri acordate Digi24.ro, Mureșan a subliniat că extremismul, alimentat de propaganda rusă, nu oferă soluții viabile și este izolat în Parlamentul European. Extremiștii, deși vocali, sunt minoritari și nu reușesc să influențeze deciziile în favoarea țărilor lor. Combaterea acestui fenomen, potrivit lui Mureșan, se realizează cel mai eficient prin buna guvernare și informarea corectă a cetățenilor.

Pe de altă parte, Mureșan a evidențiat că Republica Moldova nu va putea adera complet la Uniunea Europeană atât timp cât pe teritoriul său se află trupe rusești. Cu toate acestea, progresul în procesul de aderare continuă, iar integrarea graduală în structurile europene este o cale promițătoare.

În plus, Mureșan a discutat despre potențialele oportunități pentru România în cadrul UE și NATO, menționând că președintele Klaus Iohannis are șanse de a ocupa o poziție importantă, cum ar fi președinția Consiliului European, datorită încrederii de care se bucură la nivel european și contribuției sale la menținerea direcției pro-europene a României.

În concluzie, vicepreședintele PPE a arătat că România ar putea obține portofolii semnificative în următoarea Comisie Europeană și chiar un post de vicepreședinte al Comisiei, subliniind importanța echilibrului între statele membre în cadrul instituțiilor europene.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;