România la un pas de aderarea la Schengen terestru, un progres major în integrarea europeană

România la un pas de aderarea la Schengen terestru, un progres major în integrarea europeană

România se pregătește să facă un pas semnificativ în consolidarea poziției sale în Europa, având șanse reale să adere la Spațiul Schengen terestru până la finalul anului curent. După o perioadă de așteptare îndelungată, europarlamentarul Siegfried Mureșan a adus vești încurajatoare, subliniind că negocierile vor continua pentru a finaliza dosarul necesar aderării.

Într-o discuție la Interviurile Digi24.ro, Mureșan a evidențiat că România va adera mai întâi cu frontiera aeriană și maritimă, începând cu 31 martie, un moment considerat un mare pas înainte de către premierul Marcel Ciolacu. Acesta a accentuat că, după 13 ani de stagnare, România a reușit să obțină o decizie politică pentru ridicarea granițelor aeriene și maritime și pentru posibilitatea emiterii de vize Schengen.

Aderarea la Schengen terestru va reprezenta un avantaj major pentru cetățenii români, permițându-le să călătorească mai ușor și să beneficieze de o integrare mai profundă în structurile europene. Mureșan a menționat că, în urma aderării parțiale, România va putea prezenta dovezi și argumente suplimentare pentru a dovedi că nu este sursa problemelor migrației cu care se confruntă Austria, unul dintre statele care au avut rezerve în trecut.

Decizia de aderare a României la Schengen terestru și maritim intră în vigoare la finalul lunii martie, iar de atunci, controalele la frontierele interne aeriene și maritime vor fi ridicate. Această evoluție este văzută ca o recunoaștere a eforturilor României de a se alinia la standardele europene și de a contribui la securitatea comună a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Pe măsură ce România se apropie de această etapă importantă, optimismul și speranța cresc în rândul cetățenilor și oficialilor, fiind un moment istoric ce va fi marcat cu siguranță în cronologia integrării europene a țării.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;