Coordonare internațională în arestarea a trei adolescenți suspectați de planificarea de atentate teroriste

Coordonare internațională în arestarea a trei adolescenți suspectați de planificarea de atentate teroriste

Într-o demonstrație de cooperare transfrontalieră, autoritățile elvețiene și germane au acționat decisiv împotriva unei potențiale amenințări teroriste. Trei adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, au fost arestați în Elveția sub suspiciunea de a planifica atentate teroriste, într-un caz care pare să aibă legături strânse cu investigații similare desfășurate în Germania.

Parchetul federal elvețian (MPC) a făcut publică informația că arestările adolescenților sunt legate de anchetele germane, după ce parchetul din Düsseldorf a emis un comunicat pe 12 aprilie. În Germania, patru minori au fost arestați în weekendul de Paște, suspectați de pregătirea unui atentat cu motivație islamistă.

În Elveția, doi dintre suspecți, un tânăr elvețian de 15 ani și un italian de 16 ani, au fost reținuți în detenție preventivă în cantonul Schaffhausen. Ei sunt acuzați de participare sau susținere a organizației teroriste interzise Stat Islamic și de pregătirea unor acte ce vizau omucideri intenționate, cu un accent particular pe posibile atacuri cu explozibili. A treia persoană, un elvețian de 18 ani, a fost arestată în cantonul Thurgau, iar ancheta se concentrează pe legăturile și contactele dintre cei trei.

Aceste arestări subliniază vigilența continuă a autorităților în fața amenințării jihadiste, o preocupare crescută în contextul recentului conflict dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas care a început pe 7 octombrie 2023.

MPC menționează că este în contact cu autoritățile germane pentru a clarifica intențiile și rolurile celor implicați, subliniind importanța colaborării internaționale în combaterea terorismului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;