Vladimir Putin Plănuiește o Vizită în China pentru Discuții cu Xi Jinping

Vladimir Putin Plănuiește o Vizită în China pentru Discuții cu Xi Jinping

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are în vedere o vizită oficială în China pentru a se întâlni cu liderul chinez Xi Jinping, așa cum a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Această mișcare vine în urma vizitei pregătitoare a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la Beijing, care a avut loc în data de 8 și 9 aprilie.

Deși nu a fost stabilită încă o dată concretă pentru întâlnirea celor doi lideri, Peskov a menționat că există „o înțelegere a oportunității și necesității” pentru astfel de contacte, dat fiind nivelul înalt al relațiilor dintre Federația Rusă și China. Peskov a subliniat că informațiile privind orizontul de timp pentru întâlnire vor fi comunicate „imediat ce suntem pregătiți”.

Discuțiile dintre Lavrov și omologul său chinez, Wang Yi, au acoperit o gamă largă de subiecte, inclusiv conflictele din Ucraina și Palestina-Israel, precum și securitatea în regiunea euroasiatică. Wang Yi a subliniat importanța ca China și Rusia să promoveze „echitatea și justiția” în politica internațională. De asemenea, Lavrov a mulțumit Chinei pentru sprijinul acordat Rusiei, în special după realegerea lui Putin.

Cu relațiile dintre Moscova și Beijing intensificate semnificativ după atacul Rusiei asupra Ucrainei în februarie 2022, această posibilă întâlnire între Putin și Xi Jinping este privită ca un pas important în consolidarea alianței dintre cele două puteri. Totodată, Lavrov a criticat sancțiunile pe care le-a numit „ilegale” impuse de Occident Rusiei și a indicat că această politică a început să fie aplicată și Chinei.

Aceste evoluții sugerează o coordonare strânsă între Rusia și China în ceea ce privește politica externă și securitatea regională. Detaliile vizitei lui Putin în China rămân să fie stabilite, dar semnificația ei pe scena mondială este deja evidențiată de atenția internațională pe care o primește.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;