Franța Intensifică Sprijinul Militar pentru Ucraina cu Vehicule Blindate și Rachete Aster

Franța Intensifică Sprijinul Militar pentru Ucraina cu Vehicule Blindate și Rachete Aster

În contextul conflictului prelungit din Ucraina, Franța a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, consolidând astfel sprijinul occidental în fața agresiunii rusești. În cadrul acestui pachet, Franța va furniza Ucrainei „sute” de vehicule blindate de tip VAB, care, deși vechi, sunt încă funcționale și pot juca un rol crucial în mobilitatea trupelor ucrainene pe linia frontului extinsă.

Ministrul Apărării francez, Sébastien Lecornu, a subliniat importanța acestui echipament pentru armata ucraineană, precizând că livrările vor continua până în 2025. Vehiculele VAB, în serviciu de peste 40 de ani, sunt înlocuite în Franța de noi vehicule blindate Griffon, mai moderne și mai eficiente.

Pe lângă vehiculele blindate, Franța va trimite și rachete Aster 30 pentru sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T MAMBA, echivalentul sistemului american Patriot. Acesta este un răspuns direct la cererile urgente ale Kievului de a-și consolida apărarea împotriva amenințărilor aeriene.

Guvernul francez pune presiune pe industria de apărare pentru a crește producția de arme și muniții. În acest sens, ministrul Lecornu a menționat posibilitatea rechiziționării capacităților industriale sau impunerea priorităților de producție pentru a susține nevoile militare atât în Ucraina, cât și pentru alte operațiuni, cum ar fi lupta împotriva rebelilor houthi în Marea Roșie.

Această mișcare strategică a Franței subliniază angajamentul țării în susținerea Ucrainei și reflectă o coordonare crescută între aliații occidentali pentru a contracara agresiunea militară rusă. În același timp, Franța își asigură propriile nevoi de apărare și își menține rolul de furnizor de echipament militar pe piața internațională, adaptându-se la cerințele de rapiditate și eficiență ale contextului actual.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;