Germania se alătură SUA în permisiunea acordată Ucrainei de a lovi ținte militare în Rusia

Germania se alătură SUA în permisiunea acordată Ucrainei de a lovi ținte militare în Rusia

Germania a decis să urmeze exemplul Statelor Unite, autorizând Ucraina să utilizeze armele germane pentru a ataca ținte militare legitime pe teritoriul Rusiei. Decizia, anunțată vineri de un purtător de cuvânt al guvernului german, vine în contextul în care SUA au permis recent Ucrainei să folosească armele americane în scopuri de contra-atac în apropierea regiunii Harkov, unde forțele ruse au intensificat operațiunile militare.

Această schimbare de poziție a Berlinului pune capăt unei perioade de reticență, în care Germania a evitat să permită ca armamentul său să fie folosit pentru lovituri în interiorul Rusiei, din cauza îngrijorărilor privind posibila escaladare a conflictului. Decizia a fost luată în conformitate cu obligațiile internaționale și vine în urma unor atacuri cu rachete rusești asupra orașului ucrainean Harkov, soldate cu pierderi de vieți omenești și răniți.

Anunțul de la Berlin se aliniază pozițiilor similare adoptate de alte națiuni, inclusiv Regatul Unit, Franța, Olanda, precum și țările baltice și Polonia, care și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina prin furnizarea de armament fără restricții.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;