România începe EURO 2024 cu cea mai mică valoare de piață a lotului

România începe EURO 2024 cu cea mai mică valoare de piață a lotului

Cu o valoare totală de 91 de milioane de euro a lotului național, România se află pe ultimul loc între echipele participante la Campionatul European de Fotbal 2024, conform datelor publicate înainte de începerea competiției. Selecționata României, care va intra în lupta pentru titlul european alături de alte 23 de echipe, are o valoare de piață mai mică decât Albania, cotată la 139 de milioane de euro, și Slovacia, adversara din grupă, cu un lot de 161 de milioane de euro.

Pe de altă parte, echipe precum Belgia și Ucraina, care se află în aceeași grupă cu România, au loturi mult mai valoroase, de 669, respectiv 534 de milioane de euro. Anglia conduce clasamentul valorii loturilor cu 1,69 miliarde de euro, urmată de Franța și Portugalia.

România participă la EURO 2024 cu o echipă a cărei vârstă medie este de 27,4 ani, situându-se pe locul 15 în acest clasament. În ceea ce privește înălțimea medie, naționala României se află pe locul 16, cu o medie de 1,83,4 metri. De asemenea, 73% dintre jucătorii selecționatei evoluează în campionate străine.

În ciuda acestor statistici, România a reușit să impresioneze în preliminarii, încheindu-le pe primul loc în grupa sa, înaintea Elveției. Înaintea startului competiției, unele voci din presa internațională speculează că România ar putea reprezenta surpriza acestui turneu, amintind de aproapele succes din 2016 și de prezența în lot a lui Ianis Hagi, mijlocaș la Alavès și fiul lui Gheorghe Hagi.

Campionatul European de Fotbal EURO 2024 se va desfășura în Germania, în perioada 14 iunie - 14 iulie, iar România își va începe parcursul în grupa E, cu meciuri împotriva Ucrainei, Slovaciei și Belgiei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;