Armata Britanică Modernizează Regulile: Purtarea Bărbii Acum Permisă cu Condiții

Armata Britanică Modernizează Regulile: Purtarea Bărbii Acum Permisă cu Condiții

Armata britanică marchează un moment istoric prin revizuirea unei politici centenare, deschizând calea pentru ca soldații și ofițerii să își lase barbă, cu anumite restricții. Această schimbare vine în urma unei revizuiri îndelungate a politicii privind aspectul personal și a fost salutată de ministrul apărării, Grant Shapps, ca un pas spre modernizarea instituției militare.

Conform noilor reglementări, care au intrat în vigoare recent, bărbile trebuie să fie îngrijite și să respecte standardele stabilite, inclusiv o lungime între 2,5 mm și 25,5 mm, fără creșteri neuniforme sau culori exagerate. Aceste cerințe vor fi verificate periodic de superiori, pentru a asigura menținerea unui aspect profesional.

Această ajustare a regulilor reflectă tendințele actuale, având în vedere că un sondaj YouGov a indicat că peste jumătate dintre bărbații din Marea Britanie poartă barbă sau mustață. Totuși, armata britanică subliniază că în anumite situații operaționale sau profesionale, soldații și ofițerii vor trebui să se rade pentru a respecta cerințele specifice.

Marea Britanie se alătură astfel altor țări europene precum Danemarca, Germania și Belgia, care permit deja militarilor lor să își lase barbă. Această schimbare este un semnal că armata britanică încearcă să rămână relevantă și să se adapteze la viziunile moderne, păstrând în același timp disciplina și standardele ridicate de profesionalism.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;