SUA Plănuiesc Amplasarea de Arme Nucleare în Marea Britanie ca Răspuns la Amenințările Rusiei

SUA Plănuiesc Amplasarea de Arme Nucleare în Marea Britanie ca Răspuns la Amenințările Rusiei

În contextul tensiunilor geopolitice crescânde, Statele Unite ale Americii au în vedere amplasarea de arme nucleare în Marea Britanie, marcând o schimbare semnificativă în strategia militară a NATO după o pauză de 15 ani. Potrivit surselor din presa britanică, inclusiv The Guardian și The Telegraph, ogive nucleare cu o putere de trei ori mai mare decât cea a bombei detonate la Hiroshima ar putea fi găzduite la baza Royal Air Force Lakenheath din Suffolk.

Această mișcare vine în urma unei evaluări a amenințărilor din partea Rusiei și a nevoii de a întări capacitatea de descurajare nucleară a Alianței Nord-Atlantice. Documente ale Pentagonului accesate de presă indică planuri pentru construirea unei noi facilități la baza aeriană menționată, semnalând seriozitatea considerațiilor strategice ale SUA.

Deși oficialitățile britanice, inclusiv un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, mențin o politică de ambiguitate strategică, refuzând să confirme sau să infirme prezența armelor nucleare pe teritoriul Regatului Unit, apelurile la o pregătire militară sporită sunt tot mai sonore. Sir Patrick Sanders, comandant al armatei britanice, a subliniat recent necesitatea de a întări armata regulată cu rezerviști și cetățeni voluntari pentru a face față unui potențial conflict cu Rusia.

În același timp, Carlos Del Toro, secretarul marinei americane, a îndemnat la o reevaluare a dimensiunii forțelor armate britanice. Downing Street a răspuns prin sublinierea angajamentului Regatului Unit pentru cheltuielile de apărare și a evidențiat rolul său de partener de încredere al SUA în operațiuni militare, cum ar fi cele împotriva rebelilor Houthi din Marea Roșie.

Această dezvoltare indică o schimbare strategică în alianța transatlantică și un angajament reînnoit pentru securitatea colectivă în fața provocărilor globale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;