Prăbușirea unui avion militar rusesc Su-34 în Osetia de Nord soldată cu moartea celor doi piloți

Prăbușirea unui avion militar rusesc Su-34 în Osetia de Nord soldată cu moartea celor doi piloți

Un avion de vânătoare Su-34 al Forțelor Aerospațiale ruse s-a prăbușit în Osetia de Nord, în timpul unui zbor de antrenament. Incidentul tragic a avut loc într-o zonă montană și, conform comunicatelor Ministerului Apărării rus, cei doi membri ai echipajului și-au pierdut viața. Avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie și nu s-au înregistrat pagube la sol.

Ministerul Apărării a indicat o defecțiune tehnică drept cauza preliminară a accidentului. Au fost demarate investigații pentru a determina circumstanțele exacte ale prăbușirii. Osetia de Nord se află la o distanță de aproximativ 800 de kilometri de linia frontului în Ucraina, iar regiunea nu a fost implicată în conflict până la acest eveniment.

Aceasta nu este prima dată când un avion de acest tip se prăbușește în condiții similare. Un incident anterior a avut loc pe 17 octombrie 2022, când un Su-34 s-a prăbușit în curtea unei clădiri rezidențiale din Ieisk, pe teritoriul Krasnodar, declanșând un incendiu și rezultând în decesul a 15 persoane și rănirea a aproximativ 50. În acel caz, păsările care au intrat în motoare au fost menționate ca posibilă cauză a accidentului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;