Incident la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă: Pompieri Mobilizați pentru Degajări de Fum

Incident la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă: Pompieri Mobilizați pentru Degajări de Fum

Autoritățile au fost alertate marți de un incident la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, unde s-au înregistrat degajări de fum la Unitatea 2. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului pentru a gestiona situația.

Conform informațiilor primite, fumul a fost semnalat la o pompă de recirculare a apei normale. Sistemul de siguranță a funcționat corespunzător, activând o pompă redundantă. Personalul a fost evacuat conform protocolului, iar pompierii au efectuat verificări pentru a localiza și a elimina cauza fumului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că este vorba despre un incendiu minor, fără flacără, și că situația este sub control. Nu a fost necesară transmiterea unui mesaj Ro-Alert către populație, deoarece nu există un pericol imediat. Intervenția a inclus 23 de pompieri și mai multe vehicule de stingere, inclusiv o autoscară și un echipaj de prim ajutor.

Incidentul anterior similar s-a produs în luna februarie, când un incendiu a izbucnit la una dintre turbinele centralei, de asemenea cu degajări de fum, dar fără a pune în pericol siguranța personalului sau a populației.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să asigure securitatea la centrala nucleară.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;