Tragedie în Peru: 21 de persoane decedate după prăbușirea unui autobuz într-o râpă

Tragedie în Peru: 21 de persoane decedate după prăbușirea unui autobuz într-o râpă

O tragedie a avut loc în sudul statului Peru marți, când un autobuz a căzut într-o râpă, rezultând în moartea a cel puțin 21 de persoane și rănirea altor 20. Autobuzul, care transporta peste 40 de pasageri, se deplasa de la capitala Lima către regiunea andină Ayacucho. Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineții, când vehiculul a derapat de pe o stâncă înaltă de aproximativ 200 de metri. Echipele de salvare au intervenit pentru a transporta răniții la spitale și pentru a recupera cadavrele din epava autobuzului.

Accidentele rutiere sunt o problemă majoră în Peru, unde drumurile întortocheate și muntoase, împreună cu viteza excesivă, întreținerea precară a carosabilelor, lipsa semnelor de circulație și aplicarea deficitară a regulilor de conducere contribuie la un număr mare de incidente. Anul trecut, țara a înregistrat peste 3.300 de decese ca urmare a accidentelor rutiere, cu peste 87.000 de astfel de evenimente raportate.

Ministrul Transporturilor din Peru, Raul Perez, a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a subliniat că majoritatea accidentelor se datorează factorilor umani, precum incompetența sau oboseala șoferilor. Cauza exactă a ultimului accident încă nu a fost determinată.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;