Alfred Simonis câștigă președinția Consiliului Județean Timiș în alegerile locale din 2024

Alfred Simonis câștigă președinția Consiliului Județean Timiș în alegerile locale din 2024

Alfred Simonis, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș, conform rezultatelor parțiale oficiale anunțate de Autoritatea Electorală Permanentă. După centralizarea voturilor din 593 de secții de votare, Simonis a obținut 42,99% din sufragii, depășindu-l pe președintele în funcție, Alin Nica, care a acumulat 37% din voturi.

În urma victoriei, Simonis a subliniat importanța colaborării cu Partidul Național Liberal (PNL), menționând că, împreună, dețin majoritatea în Consiliul Județean Timiș. Președintele ales a exprimat dorința de a pune capăt polemicilor și de a se concentra pe proiectele majore ale județului. De asemenea, a anunțat că va avea discuții cu Alin Nica despre aceste proiecte, înainte de a-și prelua oficial mandatul.

Simonis a menționat că PSD a câștigat alegerile în peste 400 de secții de votare și a obținut un avans semnificativ de voturi. Acesta a precizat că urmărește să respecte înțelegerea cu PNL și să formeze majorități atât în Consiliul Județean, cât și în consiliile locale, propunând distribuirea funcțiilor de vicepreședinte între cele două partide.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;