Kremlinul Monitorizează Creșterea Partidelor de Extrema Dreaptă în Europa

Kremlinul Monitorizează Creșterea Partidelor de Extrema Dreaptă în Europa

Kremlinul a anunțat recent că monitorizează cu atenție tendința de creștere a partidelor de extrema dreaptă în Europa, în special în Franța, urmând rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, a subliniat că, deși majoritatea membrilor Parlamentului European sunt proeuropeni și sprijină Ucraina, există o dinamică a partidelor de dreapta în creștere. Peskov a menționat că Rusia nu intenționează să intervină în politica internă a Franței, dar urmărește îndeaproape situația, mai ales în contextul atitudinii critice a președintelui francez Emmanuel Macron față de Rusia.

În Franța, succesul partidului de extremă dreaptă Adunarea Națională (Rassemblement National), condus anterior de Marine Le Pen, a determinat convocarea de alegeri legislative anticipate de către Macron pentru 30 iunie și 7 iulie. Partidul a câștigat alegerile europarlamentare și, deși s-a distanțat de Moscova după începutul conflictului din Ucraina, a criticat nivelul de sprijin pe care Macron dorește să-l ofere Kievului.

În alte țări europene, partidele de extrema dreaptă au obținut, de asemenea, rezultate semnificative. În Austria, Partidul Libertății (FPÖ) s-a clasat pe primul loc în alegerile europene, iar în Belgia, premierul Alexander De Croo și-a anunțat demisia după rezultatele slabe obținute de partidul său în alegerile federale, regionale și europarlamentare. În ciuda ascensiunii naționalismului, conservatorii din Partidul Popular European (PPE) își mențin poziția de lideri în Parlamentul European, cu o proiecție de 186 de mandate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;