Meteorologii anunță temperaturi caniculare pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunță temperaturi caniculare pentru următoarele patru săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 10 iunie - 08 iulie 2024, preconizând temperaturi caniculare, mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. În săptămâna 10-17 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate în special în jumătatea sud-estică a țării, cu abateri termice pozitive accentuate în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, în special în nord-vest, Munții Apuseni și Carpații Meridionali.

În intervalul 17-24 iunie, temperaturile medii vor continua să fie ridicate la nivel național, cu precădere în sud. Cantitățile de precipitații vor fi, însă, deficitare în cea mai mare parte a țării. Pentru săptămâna 24 iunie - 1 iulie, se menține tendința de temperaturi ridicate în sud și sud-est, iar precipitațiile vor fi ușor excedentare în nord-est și la munte.

Ultima săptămână a prognozei, 1-8 iulie, va aduce medii ale valorilor termice mai ridicate în regiunile sudice, în timp ce în restul țării temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Precipitațiile vor fi similare celor obișnuite pentru acest interval, cu posibile excedente în extremitatea de nord a țării. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteorologice și să ia măsurile necesare pentru protecție în zilele caniculare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;