Temperaturi mai ridicate și precipitații variabile în România pentru următoarea lună

Temperaturi mai ridicate și precipitații variabile în România pentru următoarea lună

Meteorologii anunță o primăvară atipică pentru România, cu temperaturi ce tind să depășească mediile climatologice obișnuite, însoțite de un regim pluviometric fluctuant în diverse regiuni ale țării, în perioada următoarelor patru săptămâni.

În săptămâna 18-25 martie 2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) preconizează valori termice apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului, cu excepția regiunilor estice, sudice și sud-estice, unde se așteaptă un excedent de precipitații. În restul țării, ploile vor fi în limitele normale.

Avansând spre finalul lunii martie și începutul lunii aprilie, temperaturile vor începe să crească, depășind mediile normale, în special în regiunile vestice și nord-vestice. Deși precipitațiile vor rămâne în general apropiate de normele climatice, se anticipează un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

Intervalul 1-8 aprilie vine cu o continuare a tendinței de încălzire, cu temperaturi medii ale aerului peste cele normale în toate regiunile. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 8-15 aprilie 2024 menține un climat ușor mai cald decât este tipic pentru această perioadă, cu regim pluviometric normal în toată țara.

Rezumatul prognozei meteo pe patru săptămâni indică o primăvară plăcută din punct de vedere termic, cu variații moderate de precipitații. Aceste informații sunt esențiale pentru agricultori, organizatori de evenimente și pentru toți cei care planifică activități în aer liber. Urmăriți-ne pentru actualizări continue și sfaturi personalizate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;