Meteorologii anunță temperaturi ridicate și ploi deficitare pentru următoarele patru săptămâni în România

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și ploi deficitare pentru următoarele patru săptămâni în România

Meteorologii prevăd o perioadă de temperaturi ridicate pentru următoarele patru săptămâni în România, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. În săptămâna 17 – 24 iunie, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, cu ploi deficitare pe întreg teritoriul, mai ales în zonele montane. Săptămâna 24 iunie – 1 iulie va aduce temperaturi ușor mai ridicate în sud, iar precipitațiile vor fi apropiate de normalele perioadei în toate regiunile.

Pentru săptămâna 1-8 iulie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate în sud, iar ploile vor fi specifice pentru acest interval în întreaga țară. În final, săptămâna 8-15 iulie va continua trendul cu medii termice ușor peste cele specifice în sud și precipitații în general normale pentru această perioadă.

În contextul acestor prognoze, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de caniculă pentru luni și marți, cu temperaturi ce pot atinge 42 de grade Celsius în trei sferturi din țară. Nouă județe din Maramureș și Transilvania vor fi sub cod portocaliu, în timp ce restul țării va fi sub cod roșu. Valul de căldură va persista și în zilele următoare, iar specialiștii recomandă măsuri de precauție precum hidratarea adecvată, purtarea hainelor ușoare, folosirea protecției solare și evitarea expunerii la soare în orele de vârf.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;