Escaladarea conflictului: Hamas se retrage din negocieri după bombardarea unei școli de către Israel

Escaladarea conflictului: Hamas se retrage din negocieri după bombardarea unei școli de către Israel

Hamas a anunțat retragerea din negocierile pentru încetarea focului în Fâșia Gaza, ca răspuns la recenta bombardare a unei școli de către armata israeliană, care a dus la pierderea a cel puțin 15 vieți umane. Decizia vine în urma unui atac israelian ce l-a avut ca țintă pe liderul militar al Hamas, Mohamed Deif, și care a rezultat în moartea unei rude a acestuia. Oficialii Hamas au declarat că Deif este în viață și activ în coordonarea operațiunilor.

Bombardarea a avut loc la o școală a agenției ONU pentru refugiații palestinieni (Unrwa), care servea drept adăpost pentru persoanele strămutate în tabăra Nousseirat din centrul Fâșiei Gaza. Armata israeliană susține că școala era folosită drept ascunzătoare și bază pentru atacuri împotriva forțelor sale. Atacul a fost condamnat de Protecția civilă din teritoriul palestinian și a stârnit critici internaționale, cu Franța și Germania cerând o anchetă.

Hamas a precizat că este gata să reia negocierile odată ce Israelul va dovedi seriozitate în încheierea unui acord de încetare a focului, care să includă și un schimb de prizonieri palestinieni pentru ostaticii deținuți de la atacul din 7 octombrie. Între timp, comunitatea internațională continuă să caute soluții pentru calmarea tensiunilor și stabilirea unui armistițiu durabil.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;