Schimbări de temperatură și precipitații în România pentru următoarele săptămâni

Schimbări de temperatură și precipitații în România pentru următoarele săptămâni

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii în România, cu un nou val de aer rece ce va aduce scăderi de temperatură și precipitații în weekendul acesta. Astfel, după o perioadă cu temperaturi apropiate de cele de vară, de duminică se așteaptă o răcire accentuată și ploi pe arii extinse, mai ales în jumătatea de est a țării.

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că în zilele următoare vom avea temperaturi maxime peste 20 de grade, în special în vest, sud și centru, dar că de duminică se va produce o schimbare vizibilă a condițiilor meteorologice. Un front atmosferic rece va traversa țara, aducând precipitații pe arii mai extinse și o scădere a temperaturilor.

Pe de altă parte, prognoza pe termen lung publicată de ANM pentru intervalul 13 mai - 10 iunie sugerează că temperaturile vor fi, în general, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. Valorile termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei, cu un regim pluviometric apropiat de cel normal sau ușor deficitar în anumite regiuni.

Aceste estimări vin în contextul în care România a experimentat recent fenomene de instabilitate atmosferică, cu ploi și temperaturi variabile, ceea ce a determinat o atenție sporită asupra evoluției condițiilor meteorologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;