Vremea se încălzește în România: Prognoza detaliată până la mijlocul lui martie

Vremea se încălzește în România: Prognoza detaliată până la mijlocul lui martie

Meteorologii aduc vești bune pentru români: temperaturile în următoarele săptămâni vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vom experimenta o vreme mai degrabă primăvăratică decât de sfârșit de iarnă, cu temperaturi ce aduc aminte de luna aprilie.

Începând cu săptămâna 12 - 19 februarie 2024, întreaga țară va beneficia de un regim termic mai cald, cu precipitații consistente în toate regiunile. Aceste condiții meteorologice se vor menține și în săptămâna următoare, 19 - 26 februarie, când valorile medii ale temperaturilor vor continua să fie peste normele climatologice, iar cantitățile de precipitații se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Pe măsură ce ne apropiem de începutul lunii martie, tendința de încălzire va persista. În intervalul 26 februarie - 4 martie, temperaturile vor rămâne ridicate, în timp ce precipitațiile vor fi ușor excedentare în sud-vestul țării. Restul regiunilor se vor bucura de un regim pluviometric apropiat de cel normal.

Prima săptămână a lunii martie (4 - 11 martie) nu aduce schimbări semnificative, cu valori termice ce vor depăși cele specifice pentru această perioadă și precipitații ușor mai mari în regiunile vestice și nord-vestice.

Pentru cei care își planifică activități în aer liber, weekend-ul acesta vine cu temperaturi plăcute și intervale de ploaie localizate. Vineri, 9 februarie, se așteaptă un cer predominant noros în nord și nord-vest, cu ploi slabe, în timp ce sâmbătă și duminică, temperaturile vor atinge valori surprinzător de ridicate pentru această perioadă a anului, cu maxime ce pot depăși 20°C în sudul țării.

Această tendință de încălzire neobișnuită pentru finalul iernii ne pregătește pentru o primăvară timpurie și ne aduce mai aproape de zilele însorite pe care le așteptăm cu toții. Urmăriți-ne pentru actualizări constante și detalii despre vremea din România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;