Prognoza meteo anunță încălzire și ploi extinse în România pentru sfârșitul lui mai și începutul lui iunie

Prognoza meteo anunță încălzire și ploi extinse în România pentru sfârșitul lui mai și începutul lui iunie

Meteorologii au anunțat că vremea se va încălzi în toate regiunile României pentru perioada 20 mai - 2 iunie 2024, însă sunt așteptate și ploi pe arii extinse și cantități însemnate de apă. Prognoza meteo indică un regim termic apropiat de normalul climatologic pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 24 și 28 de grade și ale celor minime între 7 și 14 grade.

În Banat, temperaturile vor oscila între 24 și 28 de grade, cu minime între 12 și 14 grade. Ploile vor fi mai extinse în perioada 21 – 25 mai și la început de iunie. În Crișana, se vor înregistra variații termice, cu maxime de până la 28 de grade și minime de 12 - 13 grade, iar ploile vor fi mai abundente în aceeași perioadă. Transilvania va avea parte de temperaturi maxime de 25 - 26 de grade și minime de 8 - 10 grade, cu ploi însemnate cantitativ în zilele de 23 și 24 mai și la începutul lui iunie.

Maramureșul va începe intervalul cu temperaturi mai ridicate, de până la 28 de grade, urmate de o răcire și ploi pe arii extinse. Moldova se așteaptă la maxime de 27 - 28 de grade spre finalul lunii și începutul lui iunie, iar ploile vor fi mai probabile pe 22 și 23 mai, cu un regim pluviometric deficitar în restul perioadei. Dobrogea va avea parte de o încălzire treptată, cu maxime de peste 25 de grade la început de iunie și ploi mai frecvente spre sfârșitul intervalului.

În Muntenia, temperaturile vor oscila între 23 și 28 de grade, cu minime nocturne între 10 și 14 grade și ploi mai abundente între 22 și 25 mai și după 30 mai. Oltenia va înregistra variații termice similare, cu ploi pe arii extinse în aceeași perioadă. La munte, temperaturile vor ajunge la maxime de 16 grade, iar ploile vor fi însemnate în perioada 22 - 25 mai, cu probabilitatea de extindere la sfârșitul lunii și începutul lui iunie.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;