Operațiunea de căutare a marinarilor dispăruți în Marea Neagră a fost sistată

Operațiunea de căutare a marinarilor dispăruți în Marea Neagră a fost sistată

Operațiunea de căutare a celor trei marinari dispăruți în urma coliziunii dintre două nave în Marea Neagră a fost sistată, conform anunțului făcut de Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM). Incidentul a avut loc la aproximativ 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvați în timp ce trei sunt încă dați dispăruți.

Echipajul navei comerciale Michel a salvat opt marinari după coliziunea cu nava sub pavilion Tanzania, Mohammed Z, care ulterior s-a scufundat. Nava salvatoare, înregistrată sub pavilion Comore, a continuat voiajul său către portul Varna din Bulgaria, unde a fost observată cu semne vizibile de avarii.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Mihaela Elena Mergeane, a confirmat că a avut loc o coliziune între cele două nave și că ancheta este în desfășurare pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Autoritățile bulgare colaborează în acest sens cu omologii lor români.

Nava scufundată avea la bord 11 persoane, nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni. Cei trei marinari dispăruți sunt de naționalitate siriană și au fost căutați timp de două zile înainte de sistarea operațiunii. După finalizarea anchetei, cei opt supraviețuitori vor fi repatriați în țările de proveniență.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;