Spectaculos și periculos: Detalii despre jaful armat de 4 milioane de euro din Sardinia

Spectaculos și periculos: Detalii despre jaful armat de 4 milioane de euro din Sardinia

Un jaf spectaculos, demn de scenariile de la Hollywood, a avut loc pe o autostradă din Sardinia, Italia, unde un comando înarmat cu puști Kalașnikov a atacat un convoi de mașini blindate, reușind să fure patru milioane de euro. Incidentul, care a avut loc pe data de 31 ianuarie, a fost surprins de o cameră de supraveghere montată la bordul unui autovehicul și a lăsat în urmă patru agenți de pază răniți, dintre care unul împușcat în picior.

Conform rapoartelor poliției și mărturiilor din presa italiană, atacul a fost executat cu o precizie militară. Tâlharii, îmbrăcați în haine de camuflaj și mascați, au folosit metode brutale pentru a bloca vehiculele Vigilpol care transportau valori. Au întors din drum mai multe vehicule, au amenințat șoferii cu armele, au întins lanțuri și au presărat cuie pe asfalt pentru a împiedica orice urmărire. Un camion de gunoi a fost plasat strategic pentru a bloca drumul, iar coliziunea acestuia cu primul vehicul blindat a declanșat o serie de evenimente violente.

După ce au deschis focul și au împușcat un agent de pază, atacatorii au folosit ferăstraie circulare pentru metal pentru a deschide mașinile blindate și a sustrage banii. Pentru a-și acoperi fuga, au incendiat două vehicule și au plecat în mare grabă cu alte mașini, care ulterior au fost găsite incendiate.

Un martor ocular a descris pentru La Nuova Sardegna cele 20 de minute de groază pe care le-a trăit, când a fost forțat să abandoneze vehiculul și să fugă pe jos, în timp ce împușcăturile și mirosul de fum din cauciucuri umpleau aerul.

Autoritățile italiene au declanșat o operațiune extinsă de căutare a tâlharilor, instituind puncte de control pe întreaga insulă Sardinia și folosind chiar și elicoptere pentru a-i prinde pe infractori. O pungă cu explozibili a fost descoperită și neutralizată de poliție, crescând tensiunea și gravitatea situației.

Acest jaf de proporții a atras atenția asupra riscurilor la care sunt expuși agenții de pază și necesitatea unor măsuri de securitate îmbunătățite pentru transportul de valori. Într-o lume tot mai complexă și periculoasă, astfel de atacuri subliniază vulnerabilitățile sistemelor de securitate actuale și nevoia de a fi mereu cu un pas înaintea infractorilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;