Fenomenul meteorologic rar: Praful saharian transformă cerul Greciei în portocaliu

Fenomenul meteorologic rar: Praful saharian transformă cerul Greciei în portocaliu

Grecia a fost cuprinsă de un fenomen meteorologic rar și spectaculos, în care un val masiv de praf saharian a schimbat cerul deasupra Atenei și altor orașe într-o nuanță portocaliu-sângeriu. Imaginile apocaliptice au fost surprinse de localnici și distribuite pe rețelele de socializare, atrăgând atenția întregii lumi asupra intensității și frumuseții neobișnuite a acestui eveniment natural.

Acest val de praf, care provine din deșertul Sahara, a fost purtat de vânturile puternice sudice și a acoperit regiuni întregi, limitând sever vizibilitatea și afectând calitatea aerului. Autoritățile au avertizat populația, în special pe cei cu probleme respiratorii, despre riscurile asociate cu această creștere a poluării cu particule fine. În plus, vânturile au fost de asemenea responsabile pentru declanșarea unor incendii de vegetație în sudul țării, care au necesitat intervenția rapidă a pompierilor.

Nu doar Grecia a fost afectată de acest fenomen, ci și alte țări europene, inclusiv România, unde mașinile au fost acoperite de un strat subțire de praf saharian. Fenomenul nu este unul izolat, având loc periodic, însă intensitatea sa variază în funcție de condițiile meteorologice.

Specialiștii meteorologi au anunțat că praful saharian își va schimba traiectoria, iar cerul se va limpezi în zilele următoare. Până atunci, acest episod reprezintă un memento al forței și al schimbărilor neașteptate pe care natura le poate aduce.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;