Sancțiuni Dure în Biserica Ortodoxă Rusă: Preotul Slujitor la Parastasul lui Navalnîi, Suspendat

Sancțiuni Dure în Biserica Ortodoxă Rusă: Preotul Slujitor la Parastasul lui Navalnîi, Suspendat

Un preot din Moscova se confruntă cu repercusiuni severe după ce a oficiat o slujbă de pomenire pentru Aleksei Navalnîi, cunoscutul opozant al Kremlinului. Eparhia Moscovei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse a anunțat sancțiuni aspre împotriva preotului Dmitri Safronov, interzicându-i să slujească timp de trei ani și impunându-i restricții severe în exercitarea funcțiilor religioase.

Preotul Safronov, care a oficiat parastasul la sfârșitul lunii martie, atrăgând mii de participanți, a fost de asemenea mutat la o altă biserică și i s-a atribuit rolul de dascăl. Conform comunicatului oficial, motivele specifice ale sancțiunii nu au fost dezvăluite, dar se menționează că la finalul perioadei de canon, în funcție de comportamentul său, se va evalua posibilitatea de a-i permite să continue slujirea ca preot.

În plus, Dieceza a stabilit că preotul va avea interdicția de a purta roba clericală și crucea bisericii până în 2027, perioadă în care va servi ca cititor de psalmi.

Aleksei Navalnîi, figura emblematică a opoziției ruse, a decedat în februarie într-un lagăr din Siberia, după ce a fost închis pentru acuzații de extremism și fraudă, pe care le-a respins ca fiind motivate politic. Înmormântarea sa a adunat mii de persoane care au dorit să-i aducă un ultim omagiu.

Această situație subliniază tensiunile dintre Biserica Ortodoxă Rusă și mișcările de opoziție, precum și posibilele presiuni politice exercitate asupra instituției religioase în contextul represiunilor împotriva disidenților.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;