Sancțiuni în așteptare pentru angajații Camerei Deputaților care au protestat alături de AUR

Sancțiuni în așteptare pentru angajații Camerei Deputaților care au protestat alături de AUR

Angajații Camerei Deputaților care au fost observați participând la protestele organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ar putea fi sancționați, conform declarațiilor lui Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și membru al Partidului Social Democrat (PSD).

În cadrul unei apariții televizate de miercuri seară, Zetea a exprimat nemulțumirea față de comportamentul angajaților plătiți din fonduri publice care, în loc să își îndeplinească atribuțiile de serviciu, au ales să se alăture manifestației politice. "Este inadmisibil ca angajații plătiți din banul românului să participe la proteste în timpul programului de lucru", a afirmat Zetea.

Evenimentele au avut loc în ziua în care parlamentarii AUR au protestat în incinta Parlamentului, în sala grupului parlamentar al PSD, unde era programată o ședință a conducerii partidului. Protestul a fost o reacție la intenția Guvernului de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, decizie percepută de AUR ca fiind nefavorabilă.

Zetea a anunțat că situația va fi discutată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și că angajații care au luat parte la proteste ar trebui să se aștepte la consecințe pentru acțiunile lor. "Trebuie să răspundem ferm atunci când regulile sunt încălcate", a subliniat chestorul Camerei Deputaților.

Această situație subliniază tensiunile politice existente în cadrul Parlamentului României și pune în discuție standardele de profesionalism și etică așteptate de la angajații instituțiilor publice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;