SUA Impune Noi Sancțiuni Rusiei ca Răspuns la Moartea Lui Aleksei Navalnîi

SUA Impune Noi Sancțiuni Rusiei ca Răspuns la Moartea Lui Aleksei Navalnîi

Statele Unite ale Americii au anunțat că vor impune un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei ca reacție la decesul lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus care a murit în detenție. Casa Albă a făcut această declarație marți, subliniind că sancțiunile vor fi anunțate vineri și sunt inițiate de președintele Joe Biden.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a decedat într-o închisoare din regiunea arctică, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani, după ce a supraviețuit unei tentative de otrăvire în 2020, incident pentru care el însuși a acuzat Kremlinul. Moartea sa a fost confirmată de autoritățile ruse după trei ani de încarcerare.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat că noile sancțiuni vizează nu doar cazul lui Navalnîi, dar și acțiunile Rusiei în contextul conflictului din Ucraina, care durează de doi ani. Kirby a adăugat că, indiferent de explicațiile oferite de guvernul rus, responsabilitatea pentru moartea lui Navalnîi revine președintelui Vladimir Putin și administrației sale.

Această măsură vine într-un moment în care tensiunile dintre SUA și Rusia sunt deja intensificate de situația din Ucraina, iar comunitatea internațională urmărește cu atenție evoluțiile.

Pentru mai multe informații și actualizări despre războiul din Ucraina, urmăriți secțiunea LIVETEXT pe HotNews.ro.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;