Ungaria Refuză Contribuția la Armamentul pentru Ucraina și Cere Negocieri de Pace

Ungaria Refuză Contribuția la Armamentul pentru Ucraina și Cere Negocieri de Pace

Ungaria a luat o poziție fermă împotriva implicării în conflictul armat dintre Ucraina și Rusia, prin vocea ministrului său de externe, Peter Szijjarto. În cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, Szijjarto a subliniat că, deși Ungaria nu va furniza arme Ucrainei și nu va contribui financiar la achizițiile de armament în cadrul Uniunii Europene, nu va împiedica alte state membre să facă acest lucru dacă aleg să o facă.

Ministrul ungar a exprimat dezamăgirea față de propunerea Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE) de a contribui cu suma de cinci miliarde de euro la fondul Facilitatea Europeană pentru Pace pentru achiziția de arme destinate Ucrainei. Szijjarto a menționat că, din această sumă, Ungaria ar trebui să contribuie cu 60,1 milioane de euro, o cifră pe care o consideră inacceptabilă, având în vedere poziția țării sale.

În loc de a încuraja livrările de arme, Szijjarto sugerează că Uniunea Europeană ar trebui să se concentreze pe deschiderea canalelor de comunicare și pe inițierea unor negocieri de pace. Acesta a avertizat că sancțiunile impuse până acum au avut un impact negativ asupra Europei și nu au contribuit la rezolvarea conflictului. În plus, ministrul a atenționat că Ungaria se va opune oricăror noi sancțiuni care ar putea afecta sectorul nuclear, o zonă în care SUA nu au impus restricții Rusiei.

Declarațiile lui Szijjarto vin într-un moment în care Uniunea Europeană se confruntă cu provocări complexe în gestionarea războiului din Ucraina și a relațiilor cu Rusia. Poziția Ungariei reflectă o abordare prudentă și o dorință de a evita escaladarea conflictului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;