Refuzul Omagiului pentru Navalnîi în Parlamentul Ungariei: Viktor Orban și Coaliția sa Rămân Fermi în Decizie

Refuzul Omagiului pentru Navalnîi în Parlamentul Ungariei: Viktor Orban și Coaliția sa Rămân Fermi în Decizie

Premierul ungar Viktor Orban și coaliția guvernamentală Fidesz-KDNP au atras atenția comunității internaționale după ce au refuzat să participe la un minut de reculegere în memoria lui Alexei Navalnîi. Incidentul a avut loc în Parlamentul Ungariei, marcând o poziție controversată în contextul decesului liderului opoziției ruse.

În deschiderea sesiunii de primăvară a Parlamentului, Bence Tordai, un parlamentar din opoziție, a solicitat un minut de reculegere pentru Navalnîi, care a decedat într-o colonie penitenciară pe data de 16 februarie. Propunerea sa nu a fost însă onorată de majoritatea parlamentară, condusă de Orban, și nici de membrii partidului de extremă-dreaptă Mi Hazánk.

Viktor Orban a justificat refuzul prin invocarea unor declarații anterioare ale lui Navalnîi, considerate de el șovine, făcând referire la conflictele din Georgia din 2008. Cu toate acestea, Orban a adăugat un scurt „să se odihnească în pace” la finalul comentariului său.

Acest gest a pus Ungaria într-o lumină diferită față de restul statelor membre ale Uniunii Europene, care au exprimat condoleanțe familiei lui Navalnîi. Kremlinul neagă orice implicare în decesul opozantului, în timp ce susținătorii și familia acestuia acuză direct conducerea rusă de eliminarea sa.

Acest episod subliniază tensiunile politice și diferențele de opinie care există în cadrul Uniunii Europene în privința relațiilor cu Rusia și a tratamentului aplicat opozanților politici.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;