Demisii în Masă la AUR Călărași: Deputatul Dumitru Coarnă Părăsește Partidul

Demisii în Masă la AUR Călărași: Deputatul Dumitru Coarnă Părăsește Partidul

Într-un context politic tumultuos, deputatul Dumitru Coarnă a făcut un anunț surprinzător, declarând că a demisionat din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), alături de întreaga filială Călărași. Această mișcare vine pe fondul unor acuzații serioase legate de nerespectarea legii partidelor politice și a statutului propriu al AUR de către conducerea centrală.

Coarnă, fost membru al Partidului Social-Democrat (PSD) și ex-șef al Sindicatului Național al Polițiștilor, a subliniat că decizia de a părăsi AUR a fost luată în unanimitate de colegii săi. Printre motivele invocate se numără și refuzul înființării filialelor județene, o mișcare considerată esențială pentru democratizarea și buna funcționare a partidului.

Conducerea AUR a reacționat prompt, susținând că de fapt Coarnă a fost cel care a fost înlăturat din partid, acuzându-l de crearea unui sistem paralel de aderări și de gestionare financiară neautorizată. Controversele au escaladat când s-a descoperit că deputatul nu a respectat cerințele partidului în ceea ce privește transparența documentelor și a activităților financiare.

Deși demisia lui Coarnă și a filialei Călărași pare să fie un gest de protest față de anumite practici interne ale AUR, rămâne de văzut cum va influența această schismă dinamicile politice și imaginea partidului pe scena națională.

În contextul acestor evenimente, este important să menționăm că orice partid politic trebuie să funcționeze în conformitate cu legile țării și cu propriul statut, asigurând un mediu transparent și echitabil pentru toți membrii săi.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;